Ga naar de inhoud
Home » Contactformulier

Contactformulier

Er zijn verschillende redenen denkbaar om een contactformulier te gebruiken in plaats van gewoon je e-mailadres op je website te plaatsen. Ten eerste kun je er met een contactformulier voor zorgen dat de hoeveelheid SPAM in je inbox beperkt wordt. Je hoeft namelijk je e-mailadres niet te laten zien als je een contactformulier gebruikt. Door een (image) CAPTCHA aan je contactformulier te hangen kun je ervoor zorgen dat alléén mensen (en geen bots) je contactformulier invullen.

Daarnaast heb je met een contactformulier veel meer invloed over de informatie die je bezoekers achterlaten. Zo kun je bepaalde velden verplicht maken, zoals het telefoonnummer. Als je alleen je e-mailadres op je website zet, kan iemand die contact opneemt zelf bepalen welke informatie er gedeeld wordt. In verband met de AVG (GDPR) dien je natuurlijk wel expliciet toestemming te vragen voor het verzamelen van deze gegevens.

Slechts een voorbeeld van een contactformulier
Chat openen
Hulp nodig?
Chat met Mart
Kan ik je helpen?
Je gegevens worden alleen gebruikt voor het doel waarvoor je ze afgeeft. Je gegevens worden niet opgeslagen of zonder je toestemming afgegeven aan derde partijen